OM België start onderzoek naar bootongeluk met 20 Nederlandse gewonden

Het Parket Antwerpen is een onderzoek gestart naar de oorzaak van de speedbootcrash op de Schelde waarbij twintig Nederlanders gewond raakten.Vier van de gewonden liggen volgens het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken nog in het ziekenhuis.

Het Parket onderzoekt momenteel hoe het heeft kunnen gebeuren dat de boten op elkaar botsten. Zo wordt er gekeken of beide boten alle verkeersregels volgden. Ook wordt onderzocht of alle papieren in orde waren.

Volgens de Belgische politie zijn de boten frontaal op elkaar gebotst. Een Nederlands bedrijf huurde de boten voor een bedrijfsfeest.

Direct na het ongeval kwam een duikteam van de brandweer ter plaatse. Dat wist vervolgens twee drenkelingen uit het water van de Schelde te halen. De rest van de mensen die in het water terechtkwamen, werd door een watertaxi naar de kant gebracht.

You must be logged in to post a comment.