Europa sluit luchtruim voor Boeing 737 MAX, Nederland doet mee

SCHIPHOL – De Boeing 737 MAX moet in de hele Europese Unie voorlopig aan de grond blijven. De Europese luchtvaartautoriteit EASA heeft dat besloten naar aanleiding van de vliegramp in EthiopiĆ« afgelopen weekend.De stap van de EASA komt nadat de luchtvaartautoriteiten in onder meer Nederland, Groot-BrittanniĆ«, Frankrijk, Duitsland en BelgiĆ« hun luchtruim al hadden gesloten voor toestellen van dat type. Ook diverse luchtvaartmaatschappijen als TUI, Turkish Airlines en Norwegian Air hadden al besloten hun vliegtuigen aan de grond te houden.

Afgelopen zondag stortte een toestel van Ethiopian Airlines vlak na de start neer. Daarbij kwamen alle 157 mensen aan boord om het leven. Op 29 oktober stortte een vliegtuig van Lion Air ook kort na het opstijgen in de Indonesische hoofdstad Jakarta neer in zee.

Foto: Boeing