Schiphol opent nieuwe luxe lounge Business- en First Class-passagiers

SCHIPHOL – Op Schiphol is een nieuwe lounge geopend voor Business- en First Class-passagiers: de Star Alliance Lounge. De wachtruimte is uitsluitend bedoeld voor reizigers die met een maatschappij vliegen die deel uitmaakt van de Star Alliance alliantie. Dit zijn onder andere Lufthansa, Singapore Airlines en United.De alliantie is een samenwerkingsverband tussen meerdere luchtvaartmaatschappijen. KLM maakt deel uit van Skyteam, net als Air France, Delta Air Lines en Korean Air. Star Alliance is de grootste club met 28 maatschappijen. Tenslotte is er de One World-alliantie, met onder andere British Airways en American Airlines.

De Star Alliance Lounge is geopend op de plek waar ooit het Touch Down-restaurant zat, tegenover het Panoramaterras. Naast de nieuwe lounge zit nu ook de Aspire Lounge, dat eerst een verdieping lager zat in het Schengendeel van Schiphol. Die wachtruimte moest plaatsmaken voor de verbouwing van Terminal 1.

Er kan gratis gegeten en gedronken worden. Er zijn voldoende stopcontacten en USB-poorten en de lounge heeft een eigen wifi-netwerk. Jaarlijks vervoeren de Star Alliance-airlines zo’n 90.000 reizigers van en naar Schiphol.

You must be logged in to post a comment.