UITBRAAK VAN MAZELEN IN VAL THORENS

De Franse gezondheidsautoriteiten hebben gewaarschuwd voor een mazelenepidemie in Val Thorens. Binnen korte tijd zijn 18 gevallen genoteerd van besmette personen, waaronder voornamelijk seizoenswerkers. Check dus nog even of je wel bent ingeënt voor je naar Europa’s hoogstgelegen wintersportbestemming vertrekt.

Besmettelijke ziekte

Er wordt geadviseerd om voor je vertrek naar Val Thorens goed te controleren of je bent ingeënt tegen de besmettelijke ziekte. De schoolvakanties komen er aan en volgende week staan er hier weer duizenden gezinnen op de piste. Naast de recente uitbraak van mazelen in Val Thorens, zijn er in de omringende regio’s nog 12 gevallen geconstateerd.

Rode vlekjes op de huid

De afgelopen jaren raken er in Frankrijk en in andere delen van de westerse wereld steeds meer mensen besmet met de mazelen. Dit is het gevolg van het feit dat minder ouders hun kinderen laten vaccineren. Mazelen zorgt voor rode vlekjes op de huid en kan nare complicaties met zich meebrengen. In 2016 werden er in de Auvergne-Rhone-Alpes slechts acht gevallen van mazelen genoteerd, in 2018 is dit aantal opgelopen tot 84.

 Europa’s hoogstgelegen skidorp

Val Thorens ligt op een hoogte van 2300 meter en is daarmee het hoogstgelegen skidorp van Europa. Over de sneeuw hoef je je hier nooit zorgen te maken! Net als dat je dat niet hoeft over de skipistes, après-ski, faciliteiten enz. enz. Val Thorens is een wintersportbestemming van de bovenste plank. Door de ligging in Les Trois Vallées heb je hier maar liefst 600 kilometer aan pistes tot je beschikking. Voor bruisende après-ski moet je naar La Folie Douce, 360 Bar en Le Monde.

You must be logged in to post a comment.