Taxiënde KLM-toestellen botsen op Schiphol

Twee KLM-toestellen hebben elkaar op luchthaven Schiphol vanmorgen aangetikt. Dat bevestigt de KLM.‘De Boeing 747 heeft net een ander vliegtuig geraakt tijdens pushback. Rond ons vliegtuig staat het nu vol met diensten’, zegt een van de vliegtuigpassagiers tegen AT5. De toestellen zouden onder weg gaan naar Los Angeles en Atlanta. De passagiers worden op andere vluchten omgeboekt.

‘De pushback is het moment dat het vliegtuig bij de gate achteruit wordt geduwd door een karretje. Toen is het vliegtuig in botsing gekomen met een ander toestel, hoe dat kon gebeuren wordt nog uitgezocht’, aldus een woordvoerder van Schiphol.

Op foto’s is te zien dat de achtervleugel van een van de toestellen aanzienlijke schade heeft opgelopen. ‘We onderzoeken op dit moment hoe groot de schade is en of deze moet worden gerepareerd’, aldus een woordvoerder van KLM. 

You must be logged in to post a comment.