5 Nederlanders omgekomen bij vliegramp

Bij het vliegtuigongeluk in Ethiopië zijn vijf Nederlanders omgekomen. Dat zei de staatssecretaris van Transport van Kenia, James Macharia op een persconferentie. Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken kan dit nog niet bevestigen.

Eerder vandaag werd bekend dat geen van de 157 inzittenden de ramp met de Boeing 737 van Ethiopian Airlines heeft overleefd. In het toestel met vluchtnummer ET 302 zaten 149 passagiers en acht bemanningsleden uit 33 verschillende landen.

Andere nationaliteiten

Onder hen waren verder onder anderen een Belgische vrouw, 32 Kenianen en 9 Ethiopiërs. De andere inzittenden kwamen uit Oostenrijk, China, Djibouti, Egypte, Spanje, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Indonesië, India, Ierland, Italië, Marokko, Mozambique, Noorwegen, Polen, Rusland, Rwanda, Saudi-Arabië, Soedan, Somalië, Servië, Slowakije, Zweden, Togo, Oeganda, de Verenigde Staten, Jemen, Nepal en Nigeria. Van twee passagiers is de identiteit niet bekend.

Update:

Het ministerie van Buitenlandse Zaken ontkent dat er Nederlandse slachtoffers zijn gevallen bij de vliegramp in Ethiopië. Eerder spraken de Keniaanse autoriteiten van vijf Nederlandse doden.